Gajbica zelenjave na dom, ko ste brez energije in bolni

Ker živim sam, se moram popolnoma sam tudi znajti, ko zbolim. Tokrat sem obležal z vročino in vsi vemo, kako so takrat, ko si bolan potrebni vitamini. Ker res nisem bil sposoben, da grem do trgovine ali do tržnice sem se spomnil, da pa se lahko naroči gajbica zelenjave na dom. Vi ne morete verjeti, koliko je to meni pomenilo. Če človek živi stran in mu nihče v takšnih trenutkih ne more pomagati, pa bi rabil pomoč, da ti kdo kaj prinese, se moraš pač znajti sam. 

Pri meni je bila naročena gajbica zelenjave tista prava rešitev, da sem se prej pozdravil. Poznal sem zadevo, da ti zelenjavo pripeljejo na dom, nikoli še tega nisem naročil, ker mi enostavno ni bilo potrebno, tokrat pa sem moral, če sem hotel zdravo jesti. Tako sem si lepo sestavil vse kar potrebujem za zelenjavne juhice in gajbica zelenjave je prišla drugi dan. Fantje in dekleta so res pridni, pokličejo te, če je vse tako, kot je potrebno, če mogoče želiš še kaj drugega in potem ti dostavijo do vrat. 

Po navadi ne zbolim tako močno, kot sem tokrat, tokrat me je pošteno zdelalo, prve 4 dni sem samo ležal in pil čaje, res sem bil slab, vročina ni in ni popustila. Potem pa sem počasi vstal in si pripravil kaj za pojesti, kuhal sem juhice, gajbica zelenjave je bila zlata, tako sem dodal samo malo krompirja, zelenjavo, česen, olivno olje in juhice so bile polne vitaminov in mineralov. Res so me postavile na noge. Včasih si res želim, da bi v takih dneh imel nekoga, ki bi mi pomagal, biti sam ni lepo, posebej ko si bolan, no, saj gajbica zelenjave je prišla redno, tako da sem malo težje skrbel zase a mi je uspelo. Ker mi je gajbica zelenjave bila tako dobra, sem si to ohranil, sedaj jo dobivam še naprej enkrat na teden.