Istra – moj novi dom

V življenju ne moremo vsega planirati, stvari se obrnejo po svoje. Je pa res, da je naše življenje odvisno od nas in veliko lahko vplivamo na to, kako bomo živeli. Od nekdaj je zame Istra bila nekaj posebnega. Počutila sem se lepo, vedno, ko sem bila v Istri, občutek, da bi lahko živela tam in bila srečna. Ker me je moje življenje vezalo na drug kraj, sem pogosto rekla, da bo na stara leta moj dom Istra

Seveda so leta tekla in sama sem živela tako, da sem prosti dan vedno izkoristila zato, da sem se odpeljala v Istro. Nevem zakaj, ampak imela sem dober občutek, počutila sem se lepo, domov sem vedno prišla srečna, spočita, polna energije. Tako so leta tekla in prišla je priložnost za nakup nepremičnine. Ja, to je bila moja Istra. 

Ker sem vedela, da mi življenje ponuja, kar sem hotela, sem naredila prav vse, da je ta nepremičnina postala moja. Tako je mi je Istra bila še bližje. Morala sem samo zaključiti svoje delo na drugem koncu Slovenije in se preseliti. Spraševali so me, ali mi ni težko zapustiti kraja v katerem sem živela. Sama pa sem čutila, da sem izpolnila vse v tem kraju in da je čas za novi kraj, Istra pa je v mojem srcu že od nekdaj. 

Istra - moj novi dom

Zakorakala sem v novo življenje in moram reči, da sem danes srečen in nasmejan človek, čas je pokazal, da je odločitev bila prava. Sedaj je Istra moj dom in nimam se več želje seliti, to je kraj kjer se počutim doma in mi je vsak dan lep. Lahko rečem le to, da če bi ljudje malo bolj poslušali svoje srce, bi lahko živeli drugače, bili bi bolj zadovoljni in srečni. Marsikaj se da, le pogum je treba imeti. Tudi zame je bila Istra izziv, ki je bil še kako vreden.