Oblikovanje spletnih trgovin

Spletne trgovine so postale najbolj uspešen način trženja artiklov. Vsi ostali mediji so počasi izgubili pomen, saj ima skoraj vsako gospodinjstvo v Sloveniji dostop do interneta. Dostop do internetnih trgovin je omogočen ob katerikoli uri, ne glede na vaš delovni čas obiskovalci opravijo nakup. Za obisk vaše internetne trgovine jim ni potrebno iskati vaših poslovnih prostorov in prižigati avtomobilov. Ta način trženja je postal prijazen tudi do podjetij, ki imajo poslovne prostore ali trgovine na obrobju Slovenije. Konkurirate lahko podjetjem, ki imajo sedeže v strogem centru Ljubljane.

Izdelava spletne trgovine mora biti kakovostno narejena če želite dejansko zaslužiti na internetu. Ni dovolj da samo postavite svojo spletno trgovino na internet. Spletnih strani je na tisoče, kako vas bodo ljudje našli? Da bi internetna trgovina bila uspešna mora biti postavljena v profesionalnem formatu. Iskreno vam odsvetujemo nakup spletnih trgovin v open source cms sistemih : Joomla, Wordpress, E-commerce, Drupal in podobo...

Tovrstnih spletnih trgovin ne morete razvijati po svojem okusu in so nadgradnje zelo omejene, so pogosta tarča hekerskih napadov, slaba optimizacija ... Najbrž ne želite da bi nekdo prišel do podatkov vaših kupcev in jih izkoristil v druge namene, ter vas oblatil?

Izdelava spletne trgovine

Pri oblikovanju je potrebno upoštevati številne smernice internetnih iskalnikov in trgovino postaviti na takšen način, da prijazna za internetne iskalnike, kot tudi obiskovalce. Le tako bo trgovina dobro uvrščena in tržna, v nasprotnem primeru, če boste oblikovali sami videz spletne strani boste edini obiskovalec. Trgovino delate verjetno z namenom, da bi nekaj prodali, zato je pametno upoštevati naše nasvete. Nekateri najbrž mislijo ko berejo to besedilo, le kaj mi bodo oni solili pamet, kmalu zatem pa ugotovijo, da so ga močno polomili, ko ne dobijo niti enega samega nakupa in seveda za to je kriva recesija, ker nihče ne bo priznal svojih slabih poslovnih odločitev.

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami, saj smo prisotni na tržišču vse od 1998 leta ali nastanka interneta, smo bili priča številnim podjetjem, ki niso poslušala nobenih nasvetov in propadla zelo kmalu, kljub temu, da so pred krizo uspešno poslovala. V času težke gospodarske situacije je reklama bistvenega pomena.

Razlika med programerjem, ki spletne trgovine razvija v lastem CMS sistemu in ponudnikom, ki dela v brezplačnih open source internetnih rešitvah je približno, kot razlika med mesarjem in kirurgom. Oba namreč opravljata podobno delo z mesarskim nožem. Pa bi šli na operacijo v mesarno, če bi vam ponudili 100 EUR nižjo ceno od ustreznega izobraženega strokovnjaka? Programerji, ki razvijajo tako zahtevne internetne aplikacije so visokošolsko, ponavadi magistersko izobraženi, verjetno pa poznate plačilni razred omenjenih delavcev v Sloveniji. Ravno zato prihaja do odstopanja v cenah spletnega dizajna med posameznimi ponudniki. Tisti, ki montirajo pa že vnaprej narejene aplikacije vsekakor lahko ponudijo bolj ugodne cene od tistih, ki jih razvijajo.