Je tudi vas presenetilo čiščenje odtočnih cevi

Vsaka hiša ima odtoke in naloga nas je, da občasno naredimo čiščenje odtočnih cevi. Mi doma to počnemo redno, je pa res, da moji starši tega niso počeli že dolgo in ko sem bila nazadnje pri njih na obisku, sem zavohala močan smrad iz odtoka, ko sem šla v njihovo kopalnico. Tako sem ju vprašala, kako dolgo že vohata smrad iz odtoka, pa mi nista znala povedati, ker sta prvič slišala, da bi bilo kaj narobe.

Peljala sem ju do kopalnice in skušala dopovedati, da ta smrad iz odtoka ne pove ničesar dobrega in da je treba naročiti strokovnjake za odtok, da naredijo čiščenje odtočnih cevi in povedo, zakaj gre. Ko sem po vseh odtokih spustila vodo, sem videla, da malo bolj težko odteka, da pa bi bil, kateri odtok zamašen pa ni bil. Sama sem si mislila, da je enostavno potrebno čiščenje odtočnih cevi, ker smrad iz odtoka prihaja zato, ker so cevi enostavno obložene z umazanijo. 

Ker sem vedela, da se onadva ne znajdeta, sem sama poklicala strokovnjake. Njima sem samo povedal, kdaj morata biti doma. Že preko telefona sem povedala, za katero težavo gre in oni so imeli že tisti dan zraven vse potrebno, da so lahko naredili enostavno čiščenje odtočnih cevi. Tudi oni so povedali, da je to tipičen smrad iz odtoka, ko so cevi umazane in zato potem pride do smrada. 

Povedali pa so nam tudi, da bi se cevi vedno bolj mašile in samo vprašanje časa bi bilo, kdaj bi se katera zamašila. Sedaj je smrad iz odtoka pozabljen za nekaj let, ker so cevi bile očiščene, onadva pa na občasno čiščenje odtočnih cevi ne smeta več pozabiti in morata odreagirati takoj, ko bosta spet zaznala čuden vonj. 

Ko sem to videla, sem mojstre za čiščenje odtočnih cevi naročila pri sebi doma, kajti vedela sem, da je to dobro narediti že iz preventive, kajti cevi se res zamažejo in da jih vsake toliko očistimo poskrbimo, da tudi nas ne preseneti smrad iz odtoka in da se cevi ne zamašijo.