Kako preprosti je narediti rojstno dnevne torte

Veliko gospodinj se boji peke sladic, nekatere pa to počnejo iz užitka, lahko spečejo vse vrste sladic, njihove torte so lepe in okusne, jaz pa sem prepričana, da tega ne bi znala nikoli. Sedaj se je na televiziji začela predvajati oddaja, kjer se kuha, nekateri posamezniki, ki so se prijavili, dobesedno nimajo izkušenj iz določene priprave hrane, nekateri so mojstri v sladicah, nekateri v testeninah in mediteranski kuhinji in tako naprej, problem pa je, da v tej oddaji vsi kuhajo in pripravljajo vse vrste jedi in tako zanimivo mi je bilo gledati, ko so pripravljali rojstno dnevne torte, ker eni enostavno niso znali peči sladic. 

Tisti z znanjem so seveda bili bolj hitri, bila pa sem presenečena, kako so torte šle tudi tistim ,ki jih niso znali peči in so šli lepo po navodilih. Najbolj pa je bilo presenečenje to ,da je v izzivu zmagal moški, ki sploh ni znal peči sladic in še nikoli ni delal torte, naredil pa je najlepšo in najokusnejšo. 

To me je motiviralo, da tudi sama poskusim narediti torto, bližal se je rojstni dan mojega moža in odločila sem se, da pa bom letos jaz spekla torto. Če bi to bil rojstni dan katera od otrok, si seveda ne bi upala, ker pa je imel mož sem si upala, ker ne bo nič jezen, če mi slučajno ne bo uspelo narediti dobre in lepe rojstno dnevne torte, če pa bi bili to otroci, pa verjamem, da bi bili razočarani.

Tudi meni je torta uspela, bila je dobra, izgled ni bil popoln ,ker seveda po prvi peki torte ne more biti, glavno pa je bilo, da je bila okusna. Ker sem vedela, da mož obožuje čokolado, nisem imela kaj zgrešiti, ko sem se odločila za čokoladno torto. Moram priznati ,da sem prav uživala v peki prve torte, za nagrado pa sem dobila to, da so bili vsi zadovoljni z njo.