Mezoterapija, kaj je to?

Vsak dan veliko časa preživim za računalnikom, ker opravljam takšno delo. Saj poznate tiste zoprne reklame, ki se ti vsake toliko pojavijo, ko brskaš po spletu? Tako se meni danes odpre napis mezoterapija, prvič slišim.

Ker mi ni dalo miru, sem v spletno okence vtipkala mezoterapija, da vidim, kaj to sploh je. Hm, vidim, da to oglašujejo kozmetični saloni, torej gre za neko lepotno terapijo. Zanimivo, zato berem dalje. Piše, da je mezoterapija neboleč poseg pomlajevanja kože. Kako poteka?

  1. Greš na posvet v kozmetični salon, kjer ti predstavijo vse podrobnosti in da sploh vidiš, če je ta tretma primeren zate.
  2. Nato ti z injekcijo v določeno plast kože, kjer ti primanjkuje določenih hranil, vitaminov, vbrizgajo le te.
  3. Če je poseg preveč boleč, ti lahko naredijo tretma pod lokalno anestezijo, vendar ne priporočajo že prvič, ker je v večini premerov poseg neboleč.
  4. Poseg priporočajo opraviti od 5 do 7 krat in nato na vsakega pol leta še dva tretmaja.

Ni kar tako ta mezoterapija, saj lahko povzroči tudi začasno pordelost kože, na področju injekcije, modrice, otopelosti ali začasno spremembo barve kože.

Je pa mezoterapija odlična za tiste, ki bi rade ohranile mladosten videz, saj se z leti pretok krvi in elastičnost kože poslabša in se zato koža postara. S to metodo naj bi ohranili prožnost kože, jo nahranili s koži pomembnimi vitamini in minerali, kisikom in pomagali telesu, da izloči vse toksine. Še posebno jo priporočajo tistim, ki so se veliko sončile in imajo že zaradi tega uvelo in postarano kožo.

Sliši se zelo zanimivo in mikavno. Ker sama nisem pristaš takšne invazije na svoje telo, se nisem poglabljala v tako, kolikšna je cena enega tretmaja mezoterapije in kako dolgotrajni so učinki. Verjetno se bo to še pokazalo s časom. Upam, da ni samo modna muha, ki bo samo izpraznila denarnice bogatim damam.