Posteljnina, urejena kot v hotelu

Vsi smo se že vprašali, kako sobaricam v hotelu uspe tako lepo zložiti posteljnino. Bi želeli imeti tako urejene rjuhe, blazine in prevleke tudi na svoji postelji? Uredite svoje ležišče tako, da bo jemalo dih. Postelja zavzame precej prostora v sobi in če je lepo urejena, lahko močno polepša sobo. To vedo tudi oblikovalci, ki pripravljajo posteljnino pred snemanji in fotografiranji za kataloge in podobno. Celotna soba lahko ob pospravljeni postelji izpade neverjetno šik, tudi če v njej nimate enega samega dragocenega predmeta. Skrivnost do takega učinka je posteljnina v plasteh.

Pa začnimo z našim kratkim tečajem, kako naj izgleda naša posteljnina. Pregrinjalo za jogi naj bo bele barve, saj tako deluje čisto in sveže. Pokrijte ga z rjuho – tako, da navzven gleda spodnja stran rjuhe. Ko jo boste prepognili, bo navzven gledala njena prava stran. Zatlačite jo pod jogi. Zdaj lahko dodajate naslednje odeje v plasteh – dobro je, če so bele. Ko čez odejo prepognete spodnjo rjuho, ta del zlikajte. Poskrbite, da bo tudi odeja tesno zatlačena pod jogi. Na vrsti je posteljno pregrinjalo. Zgornji del pregrinjala naj bo prepognjen, spodnji del pa naj pade pod nivo jogija.

Izberite vzglavnike iste vrste posteljnine, ki ste jo uporabili. Dodajte dve ali tri vrste vzglavnikov in jih razvrstite po velikosti. Igrajte se z barvami in teksturo vzglavnikov in izberite take, ki se dobro podajo pregrinjalu. Z malo domišljije bo vaša posteljnina kmalu videti kot iz pravljice! jasno, potrebne bo še nekaj prakse, vendar vam bo sčasoma šlo vedno hitreje od rok. S tako urejeno posteljnino boste želeli svojo posteljo pokazati celemu svetu. Plasti pregrinjal in vzglavnikov bodo naredila magičen učinek. Za piko na i na dno postelje vrzite majhno deko – ni nujno, da jo lepo položite. Tudi, če bo izgledala malce divje v primerjavi z lepo urejeno posteljnino, bo dala postelji poseben in mamljiv čar.