Šola vožnje in izpit za avto so danes skoraj obveza

Včasih šola vožnje ni bila dostopna vsakemu, no tudi danes je draga, vendar se mi zdi, da starši nekako stisnejo in prihranijo, da lahko njihov otrok že pri 18 letih opravlja izpit za avto, saj vedo, da je še mlad, hiter, učljiv in da mu bo vozniški izpit prinesel dobro. Prav zato je danes šola vožnje popularna takoj, ko smo polnoletni. Tako se starši zavedajo, da bodo njihovi otroci imeli več odprtih vrat glede zaposlitve in življenje jim bo lažje, če bodo njihovi otroci imeli izpit. Tako je šola vožnje kmalu izbrana in njihov otrok kmalu naredi izpit.

Je pa res, da danes šola vožnje ni več to, kar je včasih bila. Včasih se mi zdi, da smo izpit za avto lažje naredili in ni bilo potrebno toliko znanja in vseh malenkosti, kot je danes, tako je danes šola vožnje zelo zahtevna in resnično se moramo pripraviti, da nam vse steče, kot smo si zamislili. Nikoli pa vseeno ne vemo, ali resnično nismo za avto, tako nam bo šola vožnje iz ure v uro bolj naporna, dokler ne bomo obupali, nekateri celo ne obupajo in se trudijo in trudijo, nekaterim na koncu celo uspe, vendar šola vožnje zahteva ogromno ur, dokler resnično nismo pripravljeni na izpitno vožnjo.

Sama si ne predstavljam, da danes nimam izpita za avto, ker mi mobilnost pomeni ogromno in ne vem kako bi sploh lahko opravljala delo, če ne bi imela vozniškega izpita, ker pa vem, da je včasih bila avto šola lažja, se tudi bojim, da bi naredila kakšen prekršek, ki bi me stal vozniškega izpita, kajti zavedam se, da ponovno opravljanje vozniškega izpita ne bi bilo lahko, kajti šola vožnje je danes nekaj povsem drugega, kako tudi naše ceste in predpisi. Dobro pa je, da se vozniki skoz učimo in obnavljamo znanje.